Ryba po keralsku

Ryba po keralsku
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać w rondlu olej. Dodać gorczycę, przykryć pokrywką i smażyć 20-30 sekund, aż zacznie strzelać. Dodać imbir, czosnek, cebulę i liście curry, i smażyć 2-3 minuty, stale mieszając, aż czosnek i cebula się zrumienią. Zmniejszyć ogień, dodać chilli i kurkumę. Dokładnie wymieszać i smażyć, aż przyprawy zaczną pachnieć. Jeśli sos jest za gęsty, wlać trochę wody. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Włożyć rybę do glinianego naczynia albo do drugiego rondla i polać sosem. Dodać pozostałe składniki i tyle gorącej wody, aby przykryła rybę. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować 10-15 minut, aż sos odpowiednio zgęstnieje.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA