Ewa Chodakowska

Ryba pieczona w pergaminie


Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne

Ryba pieczona w pergaminie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 sola

2 cebule

1 ząbek czosnku

250 g pomidorów cherry

garść oliwek

estragon

2 marchewki

1 koper włoski

kawałek imbiru

1 cytryna

kasza pęczak

Salsa:

garść bazylii

garść mięty

garść estragonu

oliwa

Przygotowanie:

Gotujemy kaszę ok. 14 minut.
Rozgrzewamy piekarnik. Rybę układamy na pergaminie i wkładamy pokrojone warzywa. Zawijamy pergamin i wkładam do piekarnika. Pieczemy 20 minut w temp. 190 stopni.
W tym czasie przygotowujemy sałatkę. Ścieramy marchew, kroimy drobno bulwę kopru włoskiego. Przygotowujemy salsę z zielonych ziół i wszystko miksujemy na emulsję. Salsę dodajemy do pęczaku. Gotową rybę podajemy wraz z pęczakiem i sałatką.

powrót

Podobne przepisy

Filety z ryby w chrupiącej otoczce z chorizo
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska
Łosoś marynowany w cytrusach
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Turbot valee d'augre
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Wyprawa w morze i tułaczka po Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tatar z pstrąga wędzonego w chwili podania z bukietem sałat
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Szaszłyki z tuńczyka w sezamie i ziołach na sosie z orzeszków nerkowca
Przepis z programu Spalony? (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.