Ryba Papuzia marynowana w Goda Masala i mleku kokosowym

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Po-smak świata z Gosią Molską
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Ryba Papuzia marynowana w Goda Masala i mleku kokosowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

ryba papuzia (ew. dorsz, rekin, mahi-mahi) ok. 180 - 200g

Goda Masala 2 łyżeczki

ananas świeży 100 g

mleko kokosowe 100 ml

młode listki bazylii

chili

Przygotowanie:

Rybę należy wyfiletować i pokroić w cienkie plasterki jak do „sashimi”. Podobnie ananasa i przełożyć nim rybę. Każdy plasterek ryby marynujemy w Goda Masala, układamy w naczyniu do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 160 stopni C na około 12 minut. Po 2 minutach wlewamy mleko kokosowe. Dekorujemy listkami bazylii i plasterkami chili.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.