Tomasz Jakubiak

Ruloniki z sałaty masłowej faszerowane pastą z ziemniaków


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania na karnawał i imprezę

odsłon: 417

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 bakłażany

0,5 kg ziemniaków

garść czarnych oliwek

1 czerwona cebula

5 ząbków czosnku

garść natki pietruszki

łyżeczka pasty sezamowej

2 łyżki oliwy

szczypta soli

szczypta pieprzu

sałata masłowa

cytryna

Przygotowanie:

Bakłażany polej oliwą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Ugotowane ziemniaki ubij i przełóż do miski. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, oliwki, posiekany czosnek, pastę sezamową, upieczonego bakłażana bez skóry i oliwę. Farsz dopraw solą, pieprzem i wymieszaj.
Liście sałaty skrop sokiem z cytryny, a następnie nakładaj na nie pastę. Smacznego!




powrót

Podobne przepisy

Carpaccio z buraków
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Risotto z leśnymi grzybami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jajecznica billa
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pascha z mango
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU wielkanoc
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery, Potrawy wielkanocne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.