Tomasz Jakubiak

Ruloniki z sałaty masłowej faszerowane pastą z ziemniaków


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania na karnawał i imprezę

odsłon: 82

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 bakłażany

0,5 kg ziemniaków

garść czarnych oliwek

1 czerwona cebula

5 ząbków czosnku

garść natki pietruszki

łyżeczka pasty sezamowej

2 łyżki oliwy

szczypta soli

szczypta pieprzu

sałata masłowa

cytryna

Przygotowanie:

Bakłażany polej oliwą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Ugotowane ziemniaki ubij i przełóż do miski. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, oliwki, posiekany czosnek, pastę sezamową, upieczonego bakłażana bez skóry i oliwę. Farsz dopraw solą, pieprzem i wymieszaj.
Liście sałaty skrop sokiem z cytryny, a następnie nakładaj na nie pastę. Smacznego!




powrót

Podobne przepisy

Sałatka jarzynowa
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska, Kuchnia rosyjska
Babka z kaszy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Paratha z ostrym ziemniaczanym farszem
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.