Roger Mooking

Rukiew z chrupiącym czosnkiem


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Rukiew z chrupiącym czosnkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Rukiew z chrupiącym czosnkiem:

2 łyżki oleju roślinnego

2 posiekane ząbki czosnku

2 pęczki rukwi, umytej i osuszonej

sól



Rukiew z chrupiącym czosnkiem:

Na patelni, na dużym ogniu podgrzej olej. Podsmaż czosnek ciągle mieszając, aż zbrązowieje. Dopilnuj, żeby nie przypalił się. Dodaj rukiew i wymieszaj. Duś, aż rukiew przywiędnie (ok. 1-2 min). Dopraw solą.



Opracowano na podstawie programu "Nuta egzotyki na co dzień".

powrót

Podobne przepisy

Zupa tiza
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rozgrzewająca owsianka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ekspressowa zupa z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Teryna owocowa z serem pleśniowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.