Rukiew wodna z imbirem

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Rukiew wodna z imbirem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

3 pęczki oczyszczonej rukwi wodnej (ok. 750 g)

3 łyżki oleju

2 drobno posiekane ząbki czosnku

drobno posiekany kawałek imbiru

pokrojony pomidor bez pestek

sól i pieprz



Przygotowanie:

Umyć rukiew wodną i odwirować wodę. Rozgrzać olej w woku lub na patelni. Wrzucić czosnek i imbir, przesmażyć przez minutę. Dodać pomidor i usmażyć do postaci przecieru. Dodać rukiew i przesmażyć, przegarniając co pewien czas, do miękkości, przez ok. 10 minut. Doprawić.



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.







powrót

Podobne przepisy

Cielęcina z sosem tuńczykowym z kaparami i anchois
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sandwicze z kremem z mozzarelli i oliwkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.