Rukiew wodna z imbirem

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Rukiew wodna z imbirem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

3 pęczki oczyszczonej rukwi wodnej (ok. 750 g)

3 łyżki oleju

2 drobno posiekane ząbki czosnku

drobno posiekany kawałek imbiru

pokrojony pomidor bez pestek

sól i pieprz



Przygotowanie:

Umyć rukiew wodną i odwirować wodę. Rozgrzać olej w woku lub na patelni. Wrzucić czosnek i imbir, przesmażyć przez minutę. Dodać pomidor i usmażyć do postaci przecieru. Dodać rukiew i przesmażyć, przegarniając co pewien czas, do miękkości, przez ok. 10 minut. Doprawić.



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.







powrót

Podobne przepisy

Pełnoziarniste pancakes z owocami
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Hamburger doskonały
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Serduszka z mozarelii
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Neapol (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Carpaccio z buraków, oscypka i jeżyn
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Różowe kawałki rabarbaru
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Fasolka szparagowa z jajkami przepiórczymi i orzeszkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.