Donna Dooher

Rozpływające się w ustach ciasteczka


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Rozpływające się w ustach ciasteczka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka (250 ml) skrobi kukurydzianej

¾ szklanki (175 ml) mąki

1 łyżka stołowa (15 ml) mąki

¼ łyżeczki (1 ml) soli

250 g niesolonego masła o temperaturze pokojowej

1 ½ szklanki (375 ml) cukru pudru

1 łyżeczka (5 ml) ekstraktu waniliowego

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Do małej miski przesiać razem skrobię, ¾ szklanki mąki i sól.
Zmiksować masło i ½ szklanki (125 ml) cukru pudru. Dodać wanilię. Stopniowo dodawać sypkie składniki, ubijając, aż wszystko się połączy. Wyłożyć ciasto na lekko oprószoną mąką

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.