Brygida Kosel

Rożki z warzywami


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne

Rożki z warzywami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ciasto francuskie

1 papryka żółta

czerwona

zielona

1 mała cebula

1 cukinia

pieczarki

świeży majeranek

oliwa

czosnek

1 jajko

oregano

 

 

Przygotowanie:


Paprykę żółtą, czerwoną, zieloną, 1 cukinię, parę pieczarek i 1 cebulę drobno pokroić. Zamarynować w oliwie i świeżym majeranku. Dodać czosnek. Całość zgrillować i pozostawić do wystygnięcia. Zimny farsz nałożyć na kwadraty z ciasta francuskiego. Zakleić. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać suszonym oregano. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C przez 15 minut.

powrót

Podobne przepisy

Bagietki z masłem czosnkowo-ziołowym i serem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla
Sandwicze z kremem z mozzarelli i oliwkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.01)mieszanka serów na słodko
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Frywolne śliweczki
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.