Brygida Kosel

Rożki z łososiem i szpinakiem


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

odsłon: 8142

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

20 dag łososia

10 dag świeżego szpinaku

ciasto francuskie

koper

1 jajko

ciemny sezam

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


20 dag łososia drobno pokroić. Dorzucić posiekany szpinak i odrobinę koperku. Posolić i popieprzyć. Farsz nałożyć na kwadraty z ciasta francuskiego, zakleić. Posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem i posypać ciemnym sezamem. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i zostawić na 15 minut.

powrót

Podobne przepisy

Wędzona rybka warmińska z kiszoną kapustą i jabłkami
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Grillowany ostrobok i tabule z kalafiora i brokułu
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Zupa rybna po wenecjańsku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.