Rozgrzewający krem z marchewki

Rozgrzewający krem z marchewki
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 4
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Marchew i pietruszkę szorujemy, obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach lub miksujemy w malakserze.
Cebule kroimy w półplasterki. W garnku rozgrzewamy masło i przesmażamy na nim cebulkę, aż zmięknie.
Dorzucamy starte warzywa i przesmażamy ok. 5 - 7 minut. Dodajemy starty imbir, czosnek przeciśnięty przez praskę, chili, sól i pieprz.
Zalewamy całość bulionem na wysokość warzyw i pod przykryciem, co jakiś czas mieszając gotujemy, aż warzywa całkowicie zmiękną i się lekko rozgotują.
Miksujemy całość blenderem, doprawiamy solą i pieprzem i podajemy z kleksem gęstego jogurtu i podprażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA