Jola Słoma

Rozgrzewająca owsianka


Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 10131

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

6 łyżek płatków owsianych

garść rodzynek

garść suszonych moreli

garść orzechów włoskich

1/2 łyżeczki cynamonu

szczypta gałki muszkatołowej

1 łyżka miodu gryczanego

1 litr wody

1 banan

1 jabłko

jogurt lub mleko sojowe jako dodatek - ilość według uznania

 

Przygotowanie:

Płatki owsiane i orzechy włoskie prażymy chwilę na suchej patelni. Zalewamy wodą i dodajemy przyprawy, sparzone rodzynki, a także pokrojone w paski sparzone morele. Gotujemy 5 minut na małym ogniu, ciągle mieszając. Na koniec dodajemy pokrojonego w plastry banana, utarte jabłko i miód. Możemy dodać mleko sojowe lub jogurt.

powrót

Podobne przepisy

Risotto z rukwią wodną
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Paneer
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Jajecznica billa
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.