Rozgrzewająca owsianka

Rozgrzewająca owsianka
Oceń przepis:
40 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Płatki owsiane i orzechy włoskie prażymy chwilę na suchej patelni. Zalewamy wodą i dodajemy przyprawy, sparzone rodzynki, a także pokrojone w paski sparzone morele. Gotujemy 5 minut na małym ogniu, ciągle mieszając. Na koniec dodajemy pokrojonego w plastry banana, utarte jabłko i miód. Możemy dodać mleko sojowe lub jogurt.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA