Adriana Marczewska

Rostbef z szalotkami marynowanymi w soku z buraków


Przepis z programu Ślinotok (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

odsłon: 1097

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

400-500 g rostbefu

oliwa z oliwek

chilli

ocet ryżowy

cukier puder

3 buraki

ocet winny lub jabłkowy

pieprz czerwony

kolendra

chilli

miód

limonka

sos sojowy

pomarańcza

czosnek

pieprz kolorowy ziarnisty

roszponka

Przygotowanie:

Rostbef nacieramy młotkowanym kolorowym pieprzem, solą, czosnkiem i smażymy na mocnym ogniu kilka minut z każdej strony do momentu karmelizacji z wierzchu, ale zachowania surowego środka.Odstawiamy i dajemy odpocząć.
W małym garnuszku mieszamy ocet ryżowy z octem winnym i cukrem pudrem, zagotowujemy i dodajemy poszatkowane szalotki. Zestawiamy z ognia. Kiedy ostygną, dodamy do nich sok z tartych buraków.
Mieszamy ocet ryżowy z sosem sojowym, sokiem z pomarańczy, miodem i chilli.
Kolendrę miksujemy z oliwą - robimy oliwę kolendrową.
Pokrojony cieniutko rostbef podajemy z szalotkami, roszponką, sosem, oliwą kolendrową i
czerwonym pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Smażone kawałki królika z zielonym groszkiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pieczeń rzymska
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kotlety po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Mielonka ze słoika
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

sztambla

postów: 6

18.09.2015 12:56

CYTUJ

wygląda apetycznie

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.