Brygida Kosel

Rosół


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

Rosół
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 litry wody

1 kura około 1,2 kg

2 marchewki

¼ selera

1 pietruszka

1 mały por

1 opiekana cebula

2 liście laurowe

4 ziarenka ziela ang.

kilka ziarenek czarnego pieprzu

sól

kilka gałązek lubczyku ogrodowego

natka pietruszki do przystrojenia

 

 

Przygotowanie:


Kurę dokładnie umyć pod bieżącą, zimną wodą. Włożyć ją do garnka i zalać dwoma litrami czystej wody. Dorzucić wszystkie przyprawy, włącznie z solą, i gotować aż wywar zawrze. Odszumować. Dodać wszystkie warzywa. Gotować pod półprzykryciem kolejne 40 minut. Jeśli rosół wyparuje dolać wody. Rosół można zamrozić.

powrót

Podobne przepisy

Kapuśniak
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zielona zupa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zuppa di pomodoro
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa z karpia z rodzynkami
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Grochówkokapuśniak
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Krem z bobu ze smażonymi szprotkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.