Janella  Purcell

Rosół z fenkułem


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Rosół z fenkułem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

litr rosołu z kurczaka

2 ugotowane

pozbawione skóry i kości udka z kurczaka

marchew

pół dużego pora

średnia cebula

mała bulwa fenkułu

ząbek czosnku

200 g ugotowanej komosy ryżowej

150 g makaronu

oliwa z oliwek

sól i pieprz

pół filiżanki śmietany

pół filiżanki posiekanej natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Obieramy i kroimy fenkuł, marchew, cebulę, por i czosnek. Podsmażamy warzywa na oliwie z oliwek. Dodajemy rosół i mięso z kurczaka. Dokładamy makaron i gotujemy przez 2 minuty. Następnie dodajemy komosę, śmietanę, pietruszkę oraz sól i pieprz do smaku.

powrót

Podobne przepisy

Rumpuć
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chowder rakowy
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z liści paproci
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krupnik z kaszą jaglaną
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dobre dla dzieci
Zupa rybna z kalmarami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.