Janella  Purcell

Rosół z fenkułem


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Rosół z fenkułem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

litr rosołu z kurczaka

2 ugotowane

pozbawione skóry i kości udka z kurczaka

marchew

pół dużego pora

średnia cebula

mała bulwa fenkułu

ząbek czosnku

200 g ugotowanej komosy ryżowej

150 g makaronu

oliwa z oliwek

sól i pieprz

pół filiżanki śmietany

pół filiżanki posiekanej natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Obieramy i kroimy fenkuł, marchew, cebulę, por i czosnek. Podsmażamy warzywa na oliwie z oliwek. Dodajemy rosół i mięso z kurczaka. Dokładamy makaron i gotujemy przez 2 minuty. Następnie dodajemy komosę, śmietanę, pietruszkę oraz sól i pieprz do smaku.

powrót

Podobne przepisy

Jesienny krem z topinamburu
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zimna zupa melonowa
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa cytrynowa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Zupa dahl
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Ostra zupa ślimakowa ze smażonym makaronem ryżowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.