Janella  Purcell

Rosół z fasolą i kapustą


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Rosół z fasolą i kapustą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kurczak

litr bulionu z kurczaka

2 liście laurowe

2 gałązki tymianku

pokrojona bulwa selera

2 pokrojone łodygi selera

1 posiekana cebula

4 pokrojone ząbki czosnku

pokrojona czarna kapusta

150 g fasoli

150 g bekonu

90 ml oliwy

śmietana

sól w płatkach

pieprz

½ filiżanki natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Kurczaka włożyć do dużego garnka. Zalać bulionem. Dodać fasolę. Doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 45 minut. Ostudzić kurczaka w bulionie. Odlać płyn. Na oliwie podsmażyć bekon i czosnek. Dodać cebulę, marchew, seler, liście laurowe i tymianek. Smażyć przez 3 minuty, aż warzywa zmiękną. Dodać sól i pieprz. Wlać odcedzony wcześniej bulion. Gotować przez 15 minut. Oczyścić mięso kurczaka z kości. Dodać do zupy. Dołożyć ugotowaną fasolę. Przyprawić, dolać śmietanę. Dodać kapustę. Gotować przez 2-3 minuty. Na koniec wsypać natkę pietruszki i skropić zupę oliwą.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z groszku z miętą, żółtkiem i prażonym słonecznikiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z kurczaka (halmeoni)
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa rybna z chińskim selerem
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Zupa brokułowa z orzechami brazylijskimi
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem chrzanowo-ziemniaczany z chrustem z szynki
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa tiza
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.