Si King

Roosa manna


Przepis z programu Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Roosa manna
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

szklanka soku z czerwonej porzeczki

szklanka wody

½ szklanki cukru

½ szklanka kaszy manny

 

 

Przygotowanie:


Wlać do garnka sok i wodę, wsypać cukier. Doprowadzić płyn do wrzenia. Cały czas mieszając wsypać cienkim strumyczkiem kaszę. Gotować do miękkości (kilka minut). Ugotowaną kaszę wstawić do zlewu z zimną wodą na 5-10 minut, żeby przestygła. Rozbić kaszę trzepaczką albo mikserem, aż stanie się puszysta. Wlać do pucharków lub kompotierek. Podawać polane zimnym mlekiem.

powrót

Podobne przepisy

Tiramisu z imbirową herbatą ćaj
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Deser z ciasta filo i sałatki owocowej
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Kolorowy ogród - deser typu ART
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Czekolada z orzechami i kandyzowanym imbirem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.