Rolady z indyka z pomidorami i oliwkami

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Rolady z indyka z pomidorami i oliwkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki

8 sznycli z indyka o łącznej wadze 400g

pęczek bazylii

100 g zielonych i czarnych oliwek (bez pestek)

3 łyżki oliwy Extra Vergine

sól i pieprz



Sos

500g dojrzałych pomidorów (lub przecieru pomidorowego)

szalotka

pęczek bazylii

pęczek pietruszki

2 gałązki tymianku

4 łyżki oliwy Extra Vergine

sól i pieprz



Przygotowanie

Pomidory zanurzamy we wrzącej wodzie; odcedzamy, usuwamy skórę i nasiona, kroimy w grubą kostkę. Obieramy szalotkę i drobno siekamy. Myjemy pietruszkę, bazylię i tymianek i osuszamy. Na patelni podgrzewamy oliwę i smażymy do zeszklenia szalotkę z ziołami; dodajemy pomidory, szczyptę soli i pieprzu; gotujemy około 10 minut. W tym czasie lekko ubijamy sznycle z indyka. Myjemy oliwki, drobno kroimy i przekładamy do miseczki; dodajemy umytą, osuszoną i pokrojoną bazylię, łyżkę oliwy, szczyptę mielonego pieprzu i dokładnie mieszamy składniki. Przygotowane nadzienie nakładamy na plastry indyka, zwijamy w roladę i spinamy wykałaczką. Na patelni podgrzewamy pozostałą oliwę, układamy rolady, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy, aż nabiorą złotej barwy; dodajemy sos pomidorowy i gotujemy 10 minut na umiarkowanym ogniu. Podajemy ciepłe danie.



Źródło: KUCHNIA WŁOSKA

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.