Anne Burrell

Roladki z pieczonej papryki z kozim serem


Przepis z programu Sekrety szefowej kuchni (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Roladki z pieczonej papryki z kozim serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 czerwone i 2 żółte papryki

20 dag sera koziego w temperaturze pokojowej

1 łyżka płatków chili

1 łyżka wędzonej mielonej papryki

sól

2 łyżki posiekanego szczypiorku

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej grill. Umieść papryki na grillu i opiekaj aż sczernieją. Dokładnie tak – mają wyglądać jak spalone! Kiedy sczernieją ze wszystkich stron, zdejmij je z grilla i umieść w szczelnej papierowej torbie albo w misce, którą dokładnie nakryjesz folią spożywczą. Poczekaj, aż ostygną w zamknięciu. Możesz je przygotować nawet dzień wcześniej. Używając dłoni, zeskrob sczerniałą skórkę z papryk. Usuń łodygę i pestki. To drobiazgowe zadanie – możesz użyć wilgotnego ręcznika papierowego, ale nie płucz papryki, bo woda zmyje z niej słodki sok. Kiedy oczyścisz papryki, pokrój je w paski o szerokości 2,5 cm. Na końcu każdego paska umieść kulkę (około łyżeczki) koziego sera. Dopraw ser szczyptą chili, wędzonej papryki i soli. Zwiń paprykowe paski w roladki i udekoruj szczypiorkiem.

powrót

Podobne przepisy

Smażony faszerowany ser z sosem wiśniowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Rożki z warzywami
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
Sałatka śledziowa w formie sushi
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Omlet - cesarskie okruszki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Kolorowe budynie
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Miękkie naleśniczki ryżowe
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.