Roladki z kurczaka w szynce parmeńskiej

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Roladki z kurczaka w szynce parmeńskiej
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 piersi z kurczaka

8-10 plastrów szynki parmeńskiej

300 ml pomidorów z puszki

cebula

2 ząbki czosnku

150 g pomidorków cherry

200 g liści szpinaku

100 g kiełków

ciabata

200 g sera

Przygotowanie:


Rozkładamy 2 plasterki szynki parmeńskiej na folii śniadaniowej. Na szynce kładziemy liście bazylii. Na liście kładziemy pierś z kurczaka, następnie mocno ją zwijamy, tworząc z folii rulon. Końce folii zawiązujemy na supeł i wiążemy tak, aby nie dostała się do środka woda, w której będziemy blanszować roladki. W garnku z wrzątkiem gotujemy roladki około 12-13 minut. Zdejmujemy folię i obsmażamy roladki na oliwie z oliwek. Kiedy roladki są już zrumienione, zdejmujemy je z patelni i odstawiamy w ciepłe miejsce.

powrót

Podobne przepisy

Boeuf au bleu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Curry z baraniny w mleku kokosowym
Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Maczanka krakowska z kajzerką
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Domowa biała kiełbasa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Baleron z imbirem
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Szaszłyki z kurczakiem i figami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.