Roladki z kurczaka w szynce parmeńskiej

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Roladki z kurczaka w szynce parmeńskiej
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 piersi z kurczaka

8-10 plastrów szynki parmeńskiej

300 ml pomidorów z puszki

cebula

2 ząbki czosnku

150 g pomidorków cherry

200 g liści szpinaku

100 g kiełków

ciabata

200 g sera

Przygotowanie:


Rozkładamy 2 plasterki szynki parmeńskiej na folii śniadaniowej. Na szynce kładziemy liście bazylii. Na liście kładziemy pierś z kurczaka, następnie mocno ją zwijamy, tworząc z folii rulon. Końce folii zawiązujemy na supeł i wiążemy tak, aby nie dostała się do środka woda, w której będziemy blanszować roladki. W garnku z wrzątkiem gotujemy roladki około 12-13 minut. Zdejmujemy folię i obsmażamy roladki na oliwie z oliwek. Kiedy roladki są już zrumienione, zdejmujemy je z patelni i odstawiamy w ciepłe miejsce.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.