Jola Słoma

Roladki z grillowanych bakłażanów


Przepis z programu Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla

odsłon: 4761

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 bakłażan

1/2 brzoskwini z puszki

10 dag białego słonego koziego sera

kapary

kilka gałązek świeżego oregano

1 łyżeczka soli

 

Marynata

5 łyżek oliwy z oliwek

1 łyżeczka sosu sojowego

1 łyżeczka przyprawy korzennej

1 łyżeczka curry

Przygotowanie:

Bakłażany pokrojone w podłużne plastry solimy aby zmiękły i straciły gorycz. Mieszamy marynatę z przypraw i oliwy. Smarujemy nią bakłażany i grillujemy z obu stron. Plastry grillowanego bakłażana smarujemy serem, kładziemy kawałek brzoskwini, kilka kaparów i listków świeżego oregano. Zwijamy roladki i nadziewamy na wykałaczki.

powrót

Podobne przepisy

Suszone chipsy z tortilli podawane z salsą pomidorowo–kolendrową
Przepis z programu Spalony? (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Świeżonka z sałatką z pomidorów
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.