Roladki a la sushi

Roladki a la sushi
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Dietosfera (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska, Kuchnia dietetyczna
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać w miseczce twarożek, miękki miąższ z awokado, sok z cytryny, sól i pieprz aż powstanie gęsta masa. Płatek nori posmarować masą twarożkową, do środka dodać szczypiorek i marchewkę pokrojoną w długie, cienkie paski i całość zwinąć jak sushi. Odstawić do lodówki na minimum 2 godziny. W drugiej miseczce wymieszać olej i sos sojowy aż powstanie sos. Na koniec dodać szpinak.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA