Roladka ze świeżych warzyw

Przepis z programu Dietosfera (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna

Roladka ze świeżych warzyw
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kilka listków świeżego szpinaku

1 marchewka

kilka sztuk kiełków

1 mały pęczek szczypiorku

3-4 plastry wędzonego łososia

1 mały słoiczek sosu pesto

4 płatki papieru ryżowego

1 mały jogurt

natka

kolendra

koperek

szałwia

tymianek do smaku według upodobań

folia spożywcza

 

Przygotowanie:

Namoczyć papier ryżowy aż zmięknie, położyć na rozwiniętej foli. Następnie na papier ryżowy położyć świeży szpinak, plastry łososia, posmarować pesto, do środka dodać marchewkę pokrojoną w długie cienkie paski, szczypiorek i kiełki. Całość zwinąć za pomocą foli. Odstawić na 20 minut do lodówki. Zrobić sos: wymieszać jogurt z ziołami i solą oraz pieprzem. Sos wylać na talerz i stawiać pokrojone pod kątem roladki ryżowe.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.