Claire Robinson

Rolada z łaty wołowej w pieczywie lavash


Przepis z programu Wystarczy 5 składników (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Rolada z łaty wołowej w pieczywie lavash
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

łata wołowa (około kilograma)

6 strąków marynowanej papryki czereśniowej

30 dag białego sera

pieczywo lavash

młoda rukola

sól i pieprz do smaku



Przygotowanie:

Łatę delikatnie nakłuwamy widelcem z obu stron i zalewamy ¼ miarki zalewy solnej ze słoiczka z marynowaną papryką. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Następnie smażymy na patelni gilowej (z obu stron).Pokrojoną drobno paprykę przekładamy do miseczki. Dodajemy rozdrobniony biały ser i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Masę rozsmarowujemy na płacie pieczywa lavash i posypujemy porcją rukoli. Usmażoną łatę wołową kroimy w poprzek włókien na cienkie plastry. Układamy kilka z nich na pozostałych składnikach farszu. Pieczywo zawijamy z dwóch stron i następnie rolujemy. Rolady układamy na półmisku, zawijamy w folię spożywczą i schładzamy w lodówce (wtedy łatwiej będzie je pokroić).

powrót

Podobne przepisy

Jajo dinozaura
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Zapiekana polenta z ragout mięsnym
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Domowa biała kiełbasa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kurczak po baskijsku
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Greckie grillowane jagnięce souvlaki
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.