Rolada z indyka

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Rolada z indyka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 duże piersi z indyka (bez kości)

3 pokrojone łodygi selera

1 pokrojona cebula

2 łyżki masła

1 opakowanie zwykłej mieszanki do nadziewania indyka

2 łyżeczki soli

1 filiżanka wody

½ filiżanki sera cheddar

 

 

Przygotowanie:


Podduś seler i cebulę na maśle do miękkości. Dodaj gotową mieszankę do nadziewania indyka i sól, i duś wszystko razem przez ok. 5 minut. Dodaj wodę i ser i wszystko dokładnie wymieszaj. Zdejmij z ognia i odstaw. Rozgrzej piekarnik do temp. 190 st. C. Rozetnij piersi indyka i rozłóż je płasko na kształt skrzydeł motyla. Łyżką nakładaj nadzienie równomiernie na obie piersi indyka, uważając, żeby nie nałożyć zbyt wiele, bo nadzienie będzie wypadać. Zwiń piersi razem z nadzieniem i zwiąż sznurkiem, żeby się nie rozpadły. Piecz przez ok. 30 minut, aż zbrązowieją, a mięso będzie upieczone. Usuń sznurki i pokrój roladę w plastry. Podawaj z brokułami, albo innymi ulubionymi warzywami.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.