Risotto

Risotto
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Akademia mistrza Novellego (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W dużym płaskim rondlu stopić masło. Dodać cebulę i smażyć 3 minuty, aby zmiękła. Dodać czosnek i tymianek, a następnie ryż. Doprawić solą i pieprzem i podgrzewać, cały czas mieszając drewnianą łyżką, przez 2 minuty. Wlewać wino, po ćwierć szklanki na raz, i gotować, nadal mieszając, dopóki ryż go nie wchłonie. Po łyżce wazowej wlewać bulion, cały czas mieszając, i gotować, aż ryż będzie miękki (25-30 minut). Zdjąć z ognia, dodać mascarpone, parmezan, wymieszać i natychmiast podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA