Risotto z małżami i pomidorkami koktajlowymi

Risotto z małżami i pomidorkami koktajlowymi
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.10)
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Oderwać pomidorki od gałązek, ułożyć na blasze wraz z posiekaną cebulą, polać oliwą i zapiekać 10 minut w gorącym piekarniku. Wyjąć z piekarnika i na wierzch wsypać ryż, ostrożnie, aby pomidory zachowały się w całości. Doprawić solą i pieprzem. Położyć gałązki rozmarynu. Wlać bulion i białe wino. Wstawić do piekarnika na kolejne 20 minut, a następnie na wierzchu ułożyć małże. Zakryć blachę folią aluminiowa i wstawić do piekarnika na 10 -15 minut. Wyjąć, udekorować ćwiartkami cytryn i listkami pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA