Antonio  Carluccio

Risotto Gabriela Ferrona


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Lombardia
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Risotto Gabriela Ferrona
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ryż vialone nano

gałązka rozmarynu

kiełbasa wieprzowa

cynamon

masło

oliwa

bulion warzywny

rozmaryn

 

 

Przygotowanie:


Roztapiamy w garnku kawałek masła z gałązką świeżego rozmarynu dla zapachu. Następnie wkładamy kawałeczki mięsa z miękkiej wieprzowej kiełbasy. Potem wrzucamy do garnka ryż i dolewamy trochę oliwy. Ryż powinien się na niej podsmażyć. Potem risotto gotuje się – jak w poprzednim przepisie – powoli, przez dwadzieścia minut. Dolewamy stopniowo bulionu, w miarę jak ryż wchłania płyn. Na koniec dodajemy masło i odrobinę cynamonu. Risotto Gabriela powinno być zdecydowanie bardziej suche.

powrót

Podobne przepisy

Tournedos a la Rossini
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Stir fry z jagnięciny
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Domowa biała kiełbasa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Filet z kurczaka z figami, orzechami w kąpieli balsamicznej z miodem
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chili woźnicy
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska
Carpaccio z jelenia z chrupiącymi jabłkami i sosem z buraków
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.