Antonio  Carluccio

Risotto Gabriela Ferrona


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Lombardia
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Risotto Gabriela Ferrona
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ryż vialone nano

gałązka rozmarynu

kiełbasa wieprzowa

cynamon

masło

oliwa

bulion warzywny

rozmaryn

 

 

Przygotowanie:


Roztapiamy w garnku kawałek masła z gałązką świeżego rozmarynu dla zapachu. Następnie wkładamy kawałeczki mięsa z miękkiej wieprzowej kiełbasy. Potem wrzucamy do garnka ryż i dolewamy trochę oliwy. Ryż powinien się na niej podsmażyć. Potem risotto gotuje się – jak w poprzednim przepisie – powoli, przez dwadzieścia minut. Dolewamy stopniowo bulionu, w miarę jak ryż wchłania płyn. Na koniec dodajemy masło i odrobinę cynamonu. Risotto Gabriela powinno być zdecydowanie bardziej suche.

powrót

Podobne przepisy

Sztuka mięsa z warzywami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tostadas z wołowiną
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Łopatka z dzika duszona w liściach kapusty
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Rosół z gęsi z makaronem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dania z gęsiny
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tartiflette
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.