Antonio  Carluccio

Risotto Gabriela Ferrona


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Lombardia
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Risotto Gabriela Ferrona
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ryż vialone nano

gałązka rozmarynu

kiełbasa wieprzowa

cynamon

masło

oliwa

bulion warzywny

rozmaryn

 

 

Przygotowanie:


Roztapiamy w garnku kawałek masła z gałązką świeżego rozmarynu dla zapachu. Następnie wkładamy kawałeczki mięsa z miękkiej wieprzowej kiełbasy. Potem wrzucamy do garnka ryż i dolewamy trochę oliwy. Ryż powinien się na niej podsmażyć. Potem risotto gotuje się – jak w poprzednim przepisie – powoli, przez dwadzieścia minut. Dolewamy stopniowo bulionu, w miarę jak ryż wchłania płyn. Na koniec dodajemy masło i odrobinę cynamonu. Risotto Gabriela powinno być zdecydowanie bardziej suche.

powrót

Podobne przepisy

Wołowina w najmodniejszym piwie
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Zapiekanka mięsno-warzywna
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Frykas z kurczaka z pieczarkami i groszkiem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Lekki pasztet do smarowania z konfiturą ze śliwek
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Carpaccio
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.