Antonio  Carluccio

Risotto Antonia Carluccio


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Lombardia
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Risotto Antonia Carluccio
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ryż carnarole

dziki szczaw (można użyć także zwykłego szczawiu)

masło

cebula

parmezan

bulion warzywny

 

 

Przygotowanie:


Roztapiamy w garnku masło z cebulą. Wsypujemy do środka ryż, mieszając go dokładnie, aby każde ziarnko pokryło się tłuszczem. Teraz ryż powinien gotować się bardzo powoli przez następne dwadzieścia minut, podczas gdy stopniowo dolewamy bulionu. Po dwudziestu minutach dodajemy szczaw. Na koniec wkładamy jeszcze kawałek masła i wsypujemy sporą garść parmezanu. Całość mieszamy. To risotto powinno mieć bardziej płynną konsystencję.

powrót

Podobne przepisy

Tofu z trawą cytrynową i chili
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Krem z jarmużu
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Zapiekanka z mieszanki kasz i grzybów
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
Kotleciki z kaszy gryczanej
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Zupa-krem z papryki i jabłek
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.