Ricardo Larrivee

Rillette z wędzonego pstrąga


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Rillette z wędzonego pstrąga
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

180 ml śmietany 35%

1 szalotka

pokrojona w cienkie piórka

2 gałązki tymianku

½ łyżeczki zmiażdżonych ziaren czarnego pieprzu

2 łyżki stołowe masła

150 g wędzonego pstrąga w kawałkach

2 żółtka

15 ml brandy

 

 

Przygotowanie:


W rondlu zagotuj śmietanę, szalotki, tymianek, pieprz i masło. Na średnim ogniu odparuj połowę. Przetrzyj przez sito i przelej do rondla. Dodaj pstrąga. Gotuj na średnim ogniu przez 3 minut mieszając. W misce utrzyj żółtka z brandy. Ucierając wlej nieco gorącej śmietany. Przelej masę do rondla i doprowadź do wrzenia mieszając. Przełóż rillette do dwóch kokilek o pojemności 125 ml. Przykryj folią spożywczą. Wstaw do lodówki na 3 godziny. Podawaj z grzankami i piklami.

powrót

Podobne przepisy

Szaszłyczki z tuńczyka z szarmulą
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Zupa rybna z makaronem sojowym na sposób tajski
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Obsmażany tuńczyk z salsą z mango
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Dorsz marynowany
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.