Gary  Mehigan

Rillette z łososia


Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Rillette z łososia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g gotowanego łososia

375 g wędzonego łososia

350 g zmiękczonego masła

szczypta estragonu

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Ugotować łososia w bulionie aż będzie się rozpadał. Dokładnie posiekać wędzonego łososia. Wymieszać oba rodzaje ryby. Dodać masło i estragon, ostrożnie wymieszać. Doprawić do smaku. Schłodzić w lodówce przed podaniem.

powrót

Podobne przepisy

Maślane bułeczki z domowym twarogiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Smażone kwiaty dyni nadziewane krewetkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.