Rigatoni z kiełbasą i pomidorami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 59)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Rigatoni z kiełbasą i pomidorami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 opakowanie makaronu rigatoni

1 posiekana czerwona cebula

3 ząbki czosnku

1 posiekane chili

500 g włoskiej kiełbasy

200 g pokrojonych zielonych oliwek bez pestek

1 łyżka nasion fenkułu

1 posiekany pęczek pietruszki

1 pęczek bazylii

1 łyżka kaparów

1 liść laurowy

oliwa

250 g masła

300 g pokrojonych pomidorków koktajlowych

200 g parmezanu

Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić, wymieszać z masłem i natką pietruszki.
Na oliwie podsmażyć czosnek, cebulę i chili. Dodać kilka liści bazylii, oliwki i nasiona fenkułu. Wycisnąć kiełbasę formując pulpeciki. Kiedy mięso się zrumieni dodać pomidory i resztę bazylii. Smażyć przez chwilę, a następnie dodać makaron. Wymieszać. Przed podaniem posypać parmezanem.

powrót

Podobne przepisy

Makaron z trzema serami
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
‘Nduja vongole
Jamie  Oliver
Przepis z programu Jamie Oliver: 5 składników (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Owoce morza
Trofie z pesto i sardelami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kluski pomidorowe z warzywami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.