Rigatoni z kiełbasą i pomidorami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 59)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Rigatoni z kiełbasą i pomidorami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 opakowanie makaronu rigatoni

1 posiekana czerwona cebula

3 ząbki czosnku

1 posiekane chili

500 g włoskiej kiełbasy

200 g pokrojonych zielonych oliwek bez pestek

1 łyżka nasion fenkułu

1 posiekany pęczek pietruszki

1 pęczek bazylii

1 łyżka kaparów

1 liść laurowy

oliwa

250 g masła

300 g pokrojonych pomidorków koktajlowych

200 g parmezanu

Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić, wymieszać z masłem i natką pietruszki.
Na oliwie podsmażyć czosnek, cebulę i chili. Dodać kilka liści bazylii, oliwki i nasiona fenkułu. Wycisnąć kiełbasę formując pulpeciki. Kiedy mięso się zrumieni dodać pomidory i resztę bazylii. Smażyć przez chwilę, a następnie dodać makaron. Wymieszać. Przed podaniem posypać parmezanem.

powrót

Podobne przepisy

Spaghetti z wędzonym tofu i jarmużem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 59)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Piersi z kurczaka podane na makaronie casarecce
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Leniwe kluski z karmelizowanymi pomarańczami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.