Gary  Rhodes

Renklodowy chutney


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Renklodowy chutney
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

150 ml octu z cydru

125g cukru kryształu

½ cebuli

sok i skórka z jednej pomarańczy

1 łyżeczka przyprawy do pierników

450 g posiekanych renklod bez pestek

2 posiekane jabłka

50 g posiekanych orzechów włoskich

 

 

Przygotowanie:


Do rondla wlej ocet z cydru, dosyp cukier kryształ. Doprowadź do wrzenia. Dorzuć cebulę. Dodaj sok i skórkę z jednej pomarańczy oraz przyprawę do pierników. Gotuj przez 5 minut. Dorzuć renklody i jabłka. Gotuj przez 15-20 minut. Odcedź. Płyn przelej do rondla. Odparuj, aż powstanie syrop. Do ugotowanych owoców dosyp orzechy włoskie. Dolej syrop i wymieszaj.

powrót

Podobne przepisy

Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Sosy majonezowe do frytek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Dip z bakłażana
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Sos jogurtowy na dwa sposoby
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Chutney z daktyli i tamaryndowca
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.