Delia  Smith

Relisz z czerwonej papryki


Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Relisz z czerwonej papryki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składnik

2 czerwone papryki

1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia

2 pomidory

1 ząbek czosnku

3 filety z sardeli

1 łyżka stołowa octu balsamicznego



Przygotowanie

Paprykę kroimy na wąskie kawałki i zrumieniamy na oliwie. Czyścimy z gniazd nasiennych, pomidory obieramy ze skóry. Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i dusimy na małym ogniu przez 25 minut, a następnie miksujemy na niezbyt gładkie pure. Przekładamy do miseczki, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i octem, lekko mieszamy.



© Delia Smith

powrót

Podobne przepisy

Curry rybne z Kerali
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Sosy do gotowanych ziemniaków
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Oberżynowy kawior
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Chutney z daktyli i tamaryndowca
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Majonez
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.