Delia  Smith

Relisz z czerwonej papryki


Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Relisz z czerwonej papryki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składnik

2 czerwone papryki

1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia

2 pomidory

1 ząbek czosnku

3 filety z sardeli

1 łyżka stołowa octu balsamicznego



Przygotowanie

Paprykę kroimy na wąskie kawałki i zrumieniamy na oliwie. Czyścimy z gniazd nasiennych, pomidory obieramy ze skóry. Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i dusimy na małym ogniu przez 25 minut, a następnie miksujemy na niezbyt gładkie pure. Przekładamy do miseczki, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i octem, lekko mieszamy.



© Delia Smith

powrót

Podobne przepisy

Sos jogurtowy na dwa sposoby
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Sos salsa verde
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos winegret Laury
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.03) prowansalski sos z anchois
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Majonez z pieczonym bakłażanem i czosnkiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.