Rekin z imbirem i z dymką

Przepis z programu Nancy Lam
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Rekin z imbirem i z dymką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300g filetów z rekina (może być także halibut

anioł morski albo miruna nowozelandzka)

2 łyżki oleju

imbir

pieprz

pół szklanki wody

2 łyżki sosu rybnego

1 łyżka sosu sojowego

odrobina białego wina

pół łyżeczki skrobi kukurydzianej

sok z dwóch limonek

kolendra

dymka

 

 

Przygotowanie:


Pokroić rekina w plasterki grubości dwóch i pół centymetra. Rozgrzać olej i podsmażyć imbir. Wrzucić rekina na rozgrzaną patelnię, przyprawić pieprzem, dolać pół szklanki wody. Smażyć 10 minut. Dodać sos rybny, sos sojowy i białe wino. Wlać odrobinę wody ze skrobią kukurydzianą. Dolać sos z dwóch limonek, ozdobić kolendrą i dymką.

powrót

Podobne przepisy

Obsmażany tuńczyk z salsą z mango
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Halibut na parze w sosie pomidorowym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Carpaccio z łososia z koprem włoskim
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Losoś i koper (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Dorada w liściach winorośli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

#trhtjujkctjcgty

17.11.2011 19:30


CYTUJ

Sosy i wino dodać w czasie smażenia ?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.