Ravioli z przegrzebkami z bulionem pomidorowym

Ravioli z przegrzebkami z bulionem pomidorowym
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.10

Składniki:

  • 8 przegrzebków
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • łyżka oliwy
  • łyżka posiekanej bazylii
  • szczypta soli morskiej
  • rozmącone jajko
  • mąka orkiszowa
  • oliwa
  • bulion pomidorowy:
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 rozgniecione ząbki czosnku
  • ½ puszki pokrojonych pomidorów
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 500 ml bulionu rybnego
  • ½ filiżanki białego wina
  • szczypta szafranu
  • liść laurowy
  • sól morska

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać pięć pierwszych składników. Zagnieść ciasto. Na płaskiej powierzchni oprószonej mąką ułożyć 16 krążków z ciasta. Na środku ośmiu ułożyć przegrzebki. Brzegi ciasta posmarować rozmąconym jajkiem. Przykryć drugim krążkiem ciasta i mocno docisnąć. Delikatnie przełożyć ravioli do wrzątku. Gotować przez kilka minut. Wyjąć łyżką cedzakową. Podawać ravioli w bulionie pomidorowym.

Bulion: Zeszklić cebulę na oliwie. Dołożyć czosnek. Smażyć przez minutę. Dodać pomidory, koncentrat, bulion, szafran i liść laurowy. Przyprawić. Zamieszać i gotować przez 20 minut. Zmiksować. Odcedzić. Gotować przez 10 minut. Podawać z ravioli.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA