Raita

Przepis z programu W interesie mięsożercy (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Raita
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

½ libańskiego ogórka

½ ząbka czosnku

pomidor

świeża mięta

dowolne świeże zioła

filiżanka jogurtu



Przygotowanie:

Zetrzyj ogórek na tarce. Drobno posiekaj czosnek. Przekrój pomidora w ćwiartki. Wykrój z niego miąższ i pokrój go w słupki, a następnie w drobną kostkę. Posiekaj listki mięty i dowolnych ziół. Połącz wszystko z gęstym jogurtem, posól, popieprz i wymieszaj.



© Adrian Richardson

powrót

Podobne przepisy

Lassi
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Syrop rabarbarowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Mleko migdałowe
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Wino ze skórką pomarańczową
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tiramisu z imbirową herbatą ćaj
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kawa pachnąca Indiami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.