Raita

Przepis z programu W interesie mięsożercy (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Raita
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

½ libańskiego ogórka

½ ząbka czosnku

pomidor

świeża mięta

dowolne świeże zioła

filiżanka jogurtu



Przygotowanie:

Zetrzyj ogórek na tarce. Drobno posiekaj czosnek. Przekrój pomidora w ćwiartki. Wykrój z niego miąższ i pokrój go w słupki, a następnie w drobną kostkę. Posiekaj listki mięty i dowolnych ziół. Połącz wszystko z gęstym jogurtem, posól, popieprz i wymieszaj.



© Adrian Richardson

powrót

Podobne przepisy

Bąbelki o smaku pomarańczy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Lemoniada
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Horchata
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania wegańskie
Kompot z suszu
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Malinowe mojito
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Gorąca czekolada
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.