Raita

Raita
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Nowe imperium kulinarne (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • 12 małych pomidorów
  • 1 ogórek
  • 1 czerwona cebula
  • 1 garść mięty
  • 1 garść naci kolendry
  • sok z 1 limonki
  • 250 g jogurtu greckiego
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nasiona kolendry prażyć 1 minutę na suchej patelni, odstawić do ostygnięcia. Pomidory przekroić na pół i usunąć nasiona. Ogórek przekroić wzdłuż na 4 części, usunąć nasiona i pokroić na kawałki 2 cm. Cebulę obrać i grubo posiekać. Miętę i nać kolendry grubo posiekać.Zmieszać w misce pomidory, ogórek, cebulę, miętę, nać kolendry i sok z limonki. W osobnej misce zmieszać jogurt z uprażonymi nasionami kolendry, wylać na resztę składników i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA