Anjum  Anand

Raita z ogórkiem, miętą i kolendrą


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Raita z ogórkiem, miętą i kolendrą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ litra gęstego jogurtu naturalnego

1 świeży zielony ogórek

pokrojony w drobną kostkę

2-3 pomidory

pokrojone w drobną kostkę

1 mała cebula

drobno posiekana

1 łyżka nasion kminu

uprażonych na suchej patelni

sól i pieprz do smaku

garść świeżej mięty

posiekanej

garść świeżej kolendry

posiekanej

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać wszystkie składniki i doprawić do smaku. Podawać raitę schłodzoną, posypaną świeżymi ziołami.

powrót

Podobne przepisy

Gorąca czekolada
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Koktajl owocowy
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Bezalkoholowa pinakolada
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Energetyzujący napój z arbuza
Przepis z programu Dietosfera (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna
Domowe lemoniady
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dobre dla dzieci
Ajerkoniak bezalkoholowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.