Agnieszka Kręglicka

Raita z burakami


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Raita z burakami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

100 ml naturalnego jogurtu

2 upieczone lub ugotowane buraki

łyżka posiekanej świeżej mięty

łyżka posiekanej świeżej kolendry

sok z limonki

sól

cukier

czarnuszka

 

 

Przygotowanie:


Buraki pokroić w niedużą kostkę, wymieszać z jogurtem, ziołami i przyprawami. Sałatka powinna mieć odświeżający, słodko kwaśny smak. Wstawić do lodówki. Przed podaniem udekorować świeżymi ziołami, ewentualnie ziarnem czarnuszki.

powrót

Podobne przepisy

Palak panir
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Chrupiąca okra z kokosem
Przepis z programu Floyd w Indiach odc. 4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Gołka ze szpinakiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Slow food (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Makaron z sosem orzechowym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.