Agnieszka Kręglicka

Raita z burakami


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Raita z burakami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

100 ml naturalnego jogurtu

2 upieczone lub ugotowane buraki

łyżka posiekanej świeżej mięty

łyżka posiekanej świeżej kolendry

sok z limonki

sól

cukier

czarnuszka

 

 

Przygotowanie:


Buraki pokroić w niedużą kostkę, wymieszać z jogurtem, ziołami i przyprawami. Sałatka powinna mieć odświeżający, słodko kwaśny smak. Wstawić do lodówki. Przed podaniem udekorować świeżymi ziołami, ewentualnie ziarnem czarnuszki.

powrót

Podobne przepisy

Pieczone frytki
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Wiosenne inspiracje - Soczewica w pomidorach
Przepis z programu Wiosenne inspiracje
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Smażona cukinia z serem i wiśniami
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Mus z czerwonej papryki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Babka z kaszy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.