Antonio  Carluccio

Ragout Isabelli Petzolla


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Kalabria (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Ragout Isabelli Petzolla
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Skaldniki

plastry surowej wołowiny

czosnek

tarty ser pecorino

cebula

boczek

oliwa

kiełbasa

jagnięcina z kością

czerwone wytrawne wino

pomidory

przecier pomidorowy

sól gruboziarnista



Przygotowanie

Z plastrów wołowiny robimy imboltini – zawijane zrazy, z czosnkiem, cebulą, boczkiem i serem pecorino w środku. W garnku rozgrzewamy kilka łyżek oliwy z oliwek i wkładamy imboltini. Dodajemy kawałki kiełbasy oraz kawałki mięsa jagnięcego z kością. Do garnka wkładamy następnie plastry cebuli i całość mieszamy. Po kilku minutach wlewamy wino. Następnie dodajemy pomidory (mogą być z puszki) oraz przecier pomidorowy (passata). Solimy. Ragout następnie należy gotować przez około godzinę.



© Antonio Carluccio

powrót

Podobne przepisy

Jagnięcina kleftiko
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Ratatuj z jagnięciną
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kefta z jagnięciny
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Kurczak w glazurze klonowej
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Podudzia kurczaka w sosie śliwkowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.