Racuszki z jabłkami i lodami

Racuszki z jabłkami
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać mleko i powstały zaczyn zasypać mąką. Odstawić do wyrośnięcia. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę dodając szczyptę soli. Z jabłek obrać i wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w plastry, oprószyć kardamonem. Do wyrośniętego zaczynu dodać żółtko i cukier waniliowy. Wyrobić na gładką masę i delikatnie wymieszać z pianą z białka. Krążki jabłka obtaczać w mące i maczać w cieście. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złotobrązowy kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Posypać cukrem pudrem i udekorować miętą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA