Rabarbar z kruszonką

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Rabarbar z kruszonką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 pokrojone i pozbawione gniazd nasiennych jabłka

2 pokrojone i pozbawione gniazd nasiennych gruszki

filiżanka pokrojonego rabarbaru

filiżanka soku pomarańczowego

pół filiżanki posiekanych daktyli

2 filiżanki organicznych płatków owsianych

filiżanka posiekanych migdałów

filiżanka pestek dyni

łyżka cynamonu

pół filiżanki pestek słonecznika

łyżka tłuszczu omega albo oleju słonecznikowego

jogurt

 

 

Przygotowanie:


Owoce, sok i daktyle gotować do miękkości na wolnym ogniu. Suche składniki wymieszać w dużej misce. Dodać tłuszcz i wymieszać palcami. Przełożyć ugotowane owoce do naczynia do zapiekania i posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180°C, aż kruszonka się zrumieni. Podawać z jogurtem.

powrót

Podobne przepisy

Lody waniliowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.19)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Racuchy o smaku pomarańczy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mrożony mus jagodowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Creme carmel
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
Parfait z ricottą i malinami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.