Rabarbar z kruszonką

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Rabarbar z kruszonką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 pokrojone i pozbawione gniazd nasiennych jabłka

2 pokrojone i pozbawione gniazd nasiennych gruszki

filiżanka pokrojonego rabarbaru

filiżanka soku pomarańczowego

pół filiżanki posiekanych daktyli

2 filiżanki organicznych płatków owsianych

filiżanka posiekanych migdałów

filiżanka pestek dyni

łyżka cynamonu

pół filiżanki pestek słonecznika

łyżka tłuszczu omega albo oleju słonecznikowego

jogurt

 

 

Przygotowanie:


Owoce, sok i daktyle gotować do miękkości na wolnym ogniu. Suche składniki wymieszać w dużej misce. Dodać tłuszcz i wymieszać palcami. Przełożyć ugotowane owoce do naczynia do zapiekania i posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180°C, aż kruszonka się zrumieni. Podawać z jogurtem.

powrót

Podobne przepisy

Jogurtowa panna cotta
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bavarese serowe z konfiturą z czerwonej cebuli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Panna cotta z maślanki, z naleśnikowymi faworkami i kremowym sosem truskawkowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Maślanka (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wariacja na temat tiramisu
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.05)nietypowe tiramisu
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.