Gary  Rhodes

Rabarbar i krem z pomarańczy i sera mascarpone


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Rabarbar i krem z pomarańczy i sera mascarpone
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

350 g rabarbaru

2 łyżki stołowe miałkiego cukru

3 łyżki stołowe wody

75 g miałkiego cukru

3 żółtka

3 łyżki stołowe soku z pomarańczy

czubata łyżka dżemu pomarańczowego

2 łyżki soku pomarańczowego

175 g sera mascarpone

3 łyżki stołowe grand marnier

 

 

Przygotowanie:


Rabarbar oczyść i pokrój na centymetrowe kawałki. Wrzuć do rondla, wsyp cukier, wlej wodę. Gotuj na małym ogniu przez 6-8 minut, mieszając. Odcedź owoce, gotuj syrop, aż zgęstnieje. Wymieszaj syrop z ugotowanym rabarbarem.

powrót

Podobne przepisy

Francuskie tosty z salsą truskawkową
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Brzoskwinie pieczone w winie marsala
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na parze (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Panna cotta
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne
Pain perdu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczone jabłka
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.