Gary  Rhodes

Rabarbar i krem z pomarańczy i sera mascarpone


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Rabarbar i krem z pomarańczy i sera mascarpone
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

350 g rabarbaru

2 łyżki stołowe miałkiego cukru

3 łyżki stołowe wody

75 g miałkiego cukru

3 żółtka

3 łyżki stołowe soku z pomarańczy

czubata łyżka dżemu pomarańczowego

2 łyżki soku pomarańczowego

175 g sera mascarpone

3 łyżki stołowe grand marnier

 

 

Przygotowanie:


Rabarbar oczyść i pokrój na centymetrowe kawałki. Wrzuć do rondla, wsyp cukier, wlej wodę. Gotuj na małym ogniu przez 6-8 minut, mieszając. Odcedź owoce, gotuj syrop, aż zgęstnieje. Wymieszaj syrop z ugotowanym rabarbarem.

powrót

Podobne przepisy

Panna cotta waniliowo-cytrynowa z malinami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Czekoladowe kuleczki z kardamonem
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Grube naleśniki z kremem czekoladowo-orzechowym
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Galaretka z suszu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Śliwki w czekoladzie
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.