Gary  Rhodes

Rabarbar i krem z pomarańczy i sera mascarpone


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Rabarbar i krem z pomarańczy i sera mascarpone
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

350 g rabarbaru

2 łyżki stołowe miałkiego cukru

3 łyżki stołowe wody

75 g miałkiego cukru

3 żółtka

3 łyżki stołowe soku z pomarańczy

czubata łyżka dżemu pomarańczowego

2 łyżki soku pomarańczowego

175 g sera mascarpone

3 łyżki stołowe grand marnier

 

 

Przygotowanie:


Rabarbar oczyść i pokrój na centymetrowe kawałki. Wrzuć do rondla, wsyp cukier, wlej wodę. Gotuj na małym ogniu przez 6-8 minut, mieszając. Odcedź owoce, gotuj syrop, aż zgęstnieje. Wymieszaj syrop z ugotowanym rabarbarem.

powrót

Podobne przepisy

Tiramisu po polsku
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Deser z ciasta filo i sałatki owocowej
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Gruszki zapiekane z serem pleśniowym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Trufle z białej czekolady z amaretto
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.