Quesadilla

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Quesadilla
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Quesadilla:

1 posiekany ząbek czosnku

pół posiekanej czerwonej cebuli

oliwa

szczypta mielonej kolendry

szczypta mielonego kminu

200 g fasoli z puszki

1 posiekany pęczek kolendry

5 oczyszczonych, drobno pokrojonych krewetek

2 pszenne tortille

150 g startego sera

sól i pieprz

 

Salsa 1:

1 pokrojony pomidor

pół pokrojonego ogórka

1 awokado

drobno posiekana natka kolendry

ćwierć posiekanej czerwonej cebuli

sól i pieprz

sok z połowy cytryny

 

Salsa 2:

1 pokrojone awokado

sól i pieprz

sok z limetki

drobno posiekany szczypiorek

drobno posiekana natka pietruszki

drobno posiekana natka kolendry

Przygotowanie:

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć czosnek, cebulę, mieloną kolendrę i kmin. Kiedy zmiękną dodać fasolę. Rozgnieść ją i smażyć razem z przyprawami. Dodać sól i pieprz. Po minucie zdjąć z ognia i wsypać natkę kolendry.
Na drugiej patelni położyć tortillę. Posypać serem, natką kolendry i szczyptą kminu. Na połowie ułożyć krewetki i podsmażoną fasolę. Złożyć na pół. Tak samo przygotować drugą tortillę. Podgrzewać, aż ser się stopi.
Składniki każdej salsy wymieszać. Podawać z tortillami.

powrót

Podobne przepisy

(odc.020) marynowana czerwona cebula
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Polenta z gorgonzolą i smażonymi grzybami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Fasola cannellini, burak liściowy i pilaw z komosy
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Wytrawne kebaby jogurtowe i chutney z bazylii
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kinpira z korzenia łopianu
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.