Sophie Grigson

Quesadilla z salsą z mango


Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Quesadilla z salsą z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 pszenne tortille

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200ºC. Przygotować nadzienie – pokroić warzywa w paski szerokości 1 cm. Posiekać liści kolendry odkładając 2 łyżki liści, żeby dodać je później do salsy. Podsmażyć warzywa z plasterkami szalotki na małej ilości oleju. Dodać posiekany czosnek i podsmażyć przez kilka minut. Zdjąć patelnię z ognia, dodać dużą ilość posiekanych liści kolendry i wymieszać z połową łyżki octu balsamicznego. Ułożyć na suchej blasze pierwszą tortillę i przełożyć na nią połowę nadzienia. Delikatnie rozłożyć je na powierzchni placka i osypać pokruszonym kozim serem i grubą warstwą tartego cheddara. Przykryć drugą tortillą i powtórzyć powyższe czynności. Przykryć trzecią tortillą i wstawić quesadillę do rozgrzanego piekarnika na 8 -12 min, żeby ser się stopił, a placki zrobiły się chrupiące.

powrót

Podobne przepisy

Risotto z grzybami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Prawdziwki grillowane
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Puree pesto
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.