Sophie Grigson

Quesadilla z salsą z mango


Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Quesadilla z salsą z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 pszenne tortille

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200ºC. Przygotować nadzienie – pokroić warzywa w paski szerokości 1 cm. Posiekać liści kolendry odkładając 2 łyżki liści, żeby dodać je później do salsy. Podsmażyć warzywa z plasterkami szalotki na małej ilości oleju. Dodać posiekany czosnek i podsmażyć przez kilka minut. Zdjąć patelnię z ognia, dodać dużą ilość posiekanych liści kolendry i wymieszać z połową łyżki octu balsamicznego. Ułożyć na suchej blasze pierwszą tortillę i przełożyć na nią połowę nadzienia. Delikatnie rozłożyć je na powierzchni placka i osypać pokruszonym kozim serem i grubą warstwą tartego cheddara. Przykryć drugą tortillą i powtórzyć powyższe czynności. Przykryć trzecią tortillą i wstawić quesadillę do rozgrzanego piekarnika na 8 -12 min, żeby ser się stopił, a placki zrobiły się chrupiące.

powrót

Podobne przepisy

Makaron z sosem paprykowym
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Keralskie curry warzywne, papadamy, ryż i miętowy jogurt
Jamie  Oliver
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 30)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Szparagi z rusztu
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Puszysty omlet ze szpinakiem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa dhal
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.