Tomasz Jakubiak

Pyzy z warzywnym nadzieniem


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski

Pyzy z warzywnym nadzieniem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Ciasto:

20 g drożdży

0,5 szklanki mleka

łyżka cukru

szczypta soli

500 g mąki krupczatki

3 łyżki mąki krupczatki – odstawiamy na 20 min. do wyrośnięcia

Farsz:

papryka żółta

papryka czerwona

czerwona cebula

marchew

brokuły

3 łyżki oliwy

łyżeczka soli

łyżeczka pieprzu

2 łyżki octu winnego

2 łyżki octu balsamicznego

łyżka sosu sojowego

łyżka miodu

drewniany koszyk z pokrywką i gaza

Przygotowanie:

Do miski wsyp drożdże i dolej ciepłe mleko. Dodaj sól i cukier. Dosyp mąkę i zagnieć ciasto. Następnie przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut do wyrośnięcia.
Przygotuj farsz. Papryki, cebulę, marchew i brokuły posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na oliwie. Dolej ocet winy, ocet balsamiczny, sos sojowy i miód. Przypraw solą i pieprzem.
Wyrośnięte ciasto podziel na mniejsze kulki i rozwałkuj. Następnie na placek nałóż farsz i uformuj kulkę. Drewniany koszyk połóż na garnek w którym gotuje się woda, wyściel gazą i włóż pyzy. Pyzy gotuj pod przykryciem ok. 10 minut. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Makaron z sosem bakaliowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
 Gnocchi z grzybami, żurawiną i ricottą
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Lasagne z pieczonymi warzywami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron bucatini na sposób wyspiarzy z Lipari
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.