Bill Granger

Puree ziemniaczane z parmezanem


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Puree ziemniaczane z parmezanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

800g ugotowanych ziemniaków

kawałek masła

filiżanka mleka

starty parmezan

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Podgrzać mleko z masłem, aż się masło roztopi, wlać do ugotowanych i utłuczonych gorących ziemniaków. Ucierać na puszystą masę, dodać starty parmezan, sól, pieprz, wymieszać.

powrót

Podobne przepisy

Przekąski do aperitifu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażony ser z sosem tatarskim
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia czeska
Glazurowane rzodkiewki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.