Antony Worrall Thompson

Puree marchewkowe na słodko


Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Puree marchewkowe na słodko
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kg marchewki

½ łyżeczki cynamonu

½ łyżeczki zmielonej kolendry

¼ łyżeczki chili w proszku

3 łyżki cukru

2 łyżki posiekanej natki pietruszki plus trochę do posypania

1 łyżka oliwy

sok z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Marchewkę obrać, pokroić na kawałki i ugotować w osolonej wodzie. Odlać wodę i rozgnieść marchewkę na puree, ale tak, by zostały małe kawałeczki. Dodać pozostałe składniki, rozgnieść jeszcze raz. Wyłożyć na talerz, posypać natką pietruszki, polać dodatkowo oliwą.

powrót

Podobne przepisy

Bagietki z masłem czosnkowo-ziołowym i serem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla
Jajka po piemoncku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.