Antony Worrall Thompson

Puree marchewkowe na słodko


Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Puree marchewkowe na słodko
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kg marchewki

½ łyżeczki cynamonu

½ łyżeczki zmielonej kolendry

¼ łyżeczki chili w proszku

3 łyżki cukru

2 łyżki posiekanej natki pietruszki plus trochę do posypania

1 łyżka oliwy

sok z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Marchewkę obrać, pokroić na kawałki i ugotować w osolonej wodzie. Odlać wodę i rozgnieść marchewkę na puree, ale tak, by zostały małe kawałeczki. Dodać pozostałe składniki, rozgnieść jeszcze raz. Wyłożyć na talerz, posypać natką pietruszki, polać dodatkowo oliwą.

powrót

Podobne przepisy

Placuszki z bursztynem i kwiatami akacji
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Marynowane żółtko z lekkim fondue z parmezanu
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jaja a la flamenco
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Ciastka z borowikami i kremem szalotkowym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.