James  Martin

Purée z groszku


Przepis z programu Na kolacji u arystokracji (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Purée z groszku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450g świeżego lub mrożonego groszku

garść liści bazylii

1 łyżka stołowa mielonego kminu rzymskiego (kuminu)

50ml jogurtu naturalnego

sól i świeżo mielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozetrzyj w mikserze na purée wszystkie składniki. Tuż przed podaniem podgrzej purée w rondlu. Dopraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem i umieść na środku talerza.

powrót

Podobne przepisy

Jajka po wiedeńsku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Kaszanka z przegrzebkami
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.