Purée z batatów

Purée z batatów
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Inne
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 1 kg batatów
  • 60 ml masła
  • 60 ml bulionu drobiowego
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Owiń bataty w folię aluminiową. Włóż do piekarnika, w którym piecze się wieprzowina. Piecz przez około 1,5 godziny aż będą miękkie. Obierz, wrzuć do robota kuchennego i zmiksuj z pozostałymi składnikami. Dopraw solą i pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA